2008-11-30 10:13:35• hírek • Szatmár.ro

Felcsendültek "A szívem dallamai"

November 24. és 29. között került sor a szatmárnémeti Művészeti Iskola Napjai nevet viselő rendezvénysorozatra, melyet A szívem dallamai nevet viselő zenei fesztivál zárt.

Az immár második alkalommal megrendezett könnyűzenei versenyen középiskolás diákok, vagyis szólisták valamint diákok alkotta együttesek részvételével. A "minifesztiválra"a Dinu Lipatti Filharmóniában került sor.

Összesen 18 szólista és 6 zenekar mérte össze tehetségét az egész napon át tartó versenyen. A díjkiosztásra este 8 órakor került sor. A zsűri döntése alapján, a nagy díjat a Magestic együtt kapta, melyet a Mihai Eminescu Főgimnázium diákjai alkotnak. A rendezvényt még hangulatosabbá tette a színpadi megvilágítás, mely valódi fesztiváli hangulatot teremtett. A verseny színvonalával kapcsolatosan Nagy Katalint, az Underskies együttes egyik tagját kérdeztük, aki egyébként a zsűritagok között foglalt helyet ezen a versenyen.

"Nagyon szoros volt a mezőny, nagyon jó énekesek mutatták meg, hogy mire képesek. A zsűrinek rendkívül nehéz dolga volt, csak 1-2 ponton múlott, hogy végül ki lesz az első. Ez a rendezvény jó, mert így sok fiatal kap esélyt arra, hogy megismerjék valamint motiválja őket, hogy folytassák a zenélést. Egyszóval, egy remek bemutatkozási lehetőség"- magyarázta Nagy Katalin.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: